Kiekviena moters drabužinės detalė turi būti nepriekaištinga. Ši taisyklė galioja ir pirštinių atžvilgiu. O gaminiai iš zomšos reikalauja ypatingos priežiūros, juk jų negalima skalbti įprastais būdais. Todėl zomšinės pirštinės reikalauja alternatyvių priežiūros būdų.
Zomšines pirštines
1 Prieš pradėdami skalbti pirštines, pažiūrėkite į etiketę – ar galima tai daryti. Jeigu gaminį vis tik galima skalbti, tuomet atsižvelkite į vieną zomšinio gaminio ypatybę – jie gali prarasti savo formą. Todėl, prieš tai kai pradėsite skalbti, užsimaukite jas ant rankų. Įdėmiai apžiūrėkite išteptą vietą dar iki to, kol medžiaga sušlaps. Kruopščiai išlyginkite visas klosteles, kad valymas būtų pilnas. Skalbti pirštines reikia šiek tiek šiltame vandenyje, apytiksliai 30 laipsnių. Po skalbimo pasistenkite kiek tik įmanoma kruopščiau išskalauti jas, kol nebeliks muilo likučių. Po išskalavimo reikia ištrinti gaminį sausu, šiurkščių audiniu. Šiam tikslui tiks frotinis, ilgų kilpų rankšluostis.2 Jeigu skalbimas yra draudžiamas, tuomet būtina pasinaudoti alternatyviais valymo būdais. Zomšinėms pirštinėms tiks tokios priemonės kaip pienas, soda, rūgštinių rūgštis, amoniakas, benzinas arba terpentinas. Pavyzdžiui, pieno stiklinėje ištirpinkite arbatinį šaukštelį sodos ir šiuo tirpalu patrinkite visas suteptas vietas. Taip galima sumaišyti 2 arbatinius šaukštelius benzino su 3 arbatiniais šaukšteliais terpentino. Po to pirštines reikia išdžiovinti sausoje, tamsioje vietoje. Po džiovinimo reikia patrinti zomšinį gaminį minkštu skudurėliu.
3 Atskieskite amoniaką su vandeniu proporcijomis 1 prie 5. Siame tirpale sudrėkinkite vatą ir išvalykite pirštines. Vatą keiskite tiek kartų, kai tik ji taps purvina. Po to pirštines skalaukite šiltame vandenyje tol, kol visiškai neišniks kvapas. Jeigu pirštinės yra labai smarkiai išteptos, tuomet pagaminkite tirpalą iš vienos arbatinio šaukštelio rūgštinių rūgšties, 25 valgomų šaukštų vandens ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus sodos. Gauta priemone yra valomas praktiškai visas purvas iš zamšo gaminių. Po to būtinai juos išdžiovinkite.
https://youtube.com/watch?v=CODE
0 Comments