Dažniausiai su svorių nustatymais mes susiduriame virtuvėje, kur tenka „iš akies‚ nustatyti ingredientų svorį. „įpilkite 250ml vandens, pridėkite 25 ml pieno, 5 g sviesto…” ir iš tikrųjų – specialias svarstykles turi ne daugelis, o kai gamini pagal naują receptą, svarbu nenukrypti nuo proporcijų ir nesugadinti patiekalo.
1 Tokiu atveju galima išmokti produktų svorį nustatyti išmatuojant jo tūrį. Tereikia po ranka turėti arbatinį šaukštelį, valgomąjį šaukštą, standartinę stiklinę.
Vienas arbatinis šaukštelis:
- Cukraus – 10 g,
- Druskos – 10 g,
- Vandens – 10 g,
- Acto – 5 g,
- Bet kokio augalinio aliejaus – 3g,
- Skystų taukų – 5 g,
- Pieno – 5 g,
- Miltų – 5 g,
- Ryžių – 3 g,
- Manų – 4 g,
- Malti riešutai – 2 g,
- Cukraus pudra – 3 g,
- Citrinos rūgštis – 3 g.
Vienas valgomasis šaukštas:
- Cukraus – 25 g,
- Druskos – 30 g,
- Vandens – 18 g,
- Acto – 15 g,
- Bet kokio augalinio aliejaus – 8 g
- Skysti taukai – 20 g,
- Pieno – 20 g,
- Miltų – 15 g,
- Ryžių – 20 g,
- Manų – 20 g,
- Maltų riešutų – 12 g,
- Cukraus pudros – 18 g,
- Citrinos rūgšties – 12 g,
Viena stiklinė:
- Cukraus – 200 g,
- Druskos – 150 g,
- Vandens – 200 g,
- Acto – 200 g,
- Bet kokio augalinio aliejaus – 230 g,
- Skystų taukų – 245 g,
- Pieno – 250 g,
- Miltų – 150 g,
- Ryžių – 210 g,
- Manų – 200 g,
- Maltų riešutų – 140 g,
- Cukraus pudros – 200 g.
- 25 pipirų žirneliai;
- 10 vnt. lauro lapelių;
- 18 gvazdikėlių galvučių.
Iš pradžių jūs naudositės duomenimis, išvardintais aukščiau, bet po to pamatysite, kad viską žinote mintinai.
3 Dar viena kategorija žmonių, kuriems pastoviai reikia orientuotis pagal maisto produktų svėrimą „iš akies” – tai lieknėjantys. Jiems bus naudinga sekanti informacija:
Viename arbatiniame šaukštelyje yra:
- Avižinių kruopų – 6 g,
- Grikių, sojos kruopų – 8 g,
- Kondensuoto pieno – 12 g,
- Sviesto – 15 g,
- Grietinės – 10 g,
- Grietinėlės – 5 g,
- Medaus – 20 g,
- Uogienės – 17 g.
Viename valgomajame šaukšte:
- Avižų – 12 g,
- Grikių, sojos kruopų – 25 g,
- Kondensuoto pieno – 30 g,
- Sviesto – 35 g,
- Grietinės – 25 g,
- Grietinėlės – 14 g,
- Medaus – 50 g,
- Uogienės – 50 g.
- Bulvė – 75 – 100 g,
- Burokėlis – 100 150 g,
- Morka – 75 – 100 g,
- Pomidoras – 80 – 100 g,
- Agurkas – 50 – 100 g,
- Obuolys – 100 – 150 g,
- Bananas – 200 – 250 g,
- Svarainis – 150 – 200 g.
- Vienas „Gaidelis” sausainis – 10 g,
- Vienas pyragaitis – 30 g,
- Dvigubas zefyras – 42 g,
- Vienas marmeladinis saldainis – 20 g.
0 Comments