Imbieras – puikus pagalbininkas, kovojant su antsvoriu. Jo vartojimas pagreitina medžiagų apykaitą ir kitus procesus organizme. Kaip gi išvirti imbiero šaknį?
1Receptas Nr 1. Nuplaukite šaknį karštu vandeniu, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į emaliuotą puodą. Užpilkite vandeniu ir, ant silpnos ugnies, virinkite 20 minučių. Į tą patį puodą galima įdėti porą lapų mėtos, melisos ar čiobrelių. Po to atvėsinkite viralą ir prakoškite. Gerkite gėrimą po du kartus į dieną, įdedant medaus ar citrinos, pagal skonį.
2Receptas Nr 2. Imbiero šaknį smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti drožline tarka, sudėti į termosą ir užpilti verdančiu vandeniu, valandai laiko. Vartokite gėrimą kelis kartus per dieną, nedidelėmis porcijomis.
Imbieras lieknėjimui
4Receptas Nr 4. Užvirinkite stiklinę vandens ir pusę stilinės pieno nedideliame emaliuotame puodelyje. Įdėkite kelis lapelius mėtos, vieną valgomąjį šaukštą maltos kavos, pusę arbatinio šaukštelio muskatinio riešuto, du arbatinius šaukštelius smulkintos imbiero šaknies ir vieną arbatinį šaukštelį kardamono miltelių. Kruopščiai išmaišykite ir virinkite 5 – 7 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 10 – 15 minučių. Gėrimą vartoti pašildytą, du kartus į dieną.
0 Comments