Išlukštenti granatą dažnai tampa tikru išbandymu. Sunku jį perpjauti, neužteršus drabužių ir staltiesės, o sėklų atskyrimas iš apvalkalo atrodo neįtikėtinai ilgas ir varginantis procesas. O taip norisi greičiau mėgautis nuostabiu granatų skoniu! Tuo tarpu, būdas išvalyti granatus greitai ir be purslų yra labai paprastas.
Jums reikės
- – Peilio;
- – Gilaus dubens su vandeniu;
- – Koštuvo;
- – Mažo indo granatų sėkloms.
Kaip išgliaudyti granatą
1 Paimkite į vieną ranką granatą taip, kad jo” uodega” būtų į viršų. Maždaug 5 cm nuo viršaus apipjaukite žievę aplink, neliesdami sėklų. Tada nuimkite gautą žievelės” kepurėlę” – ji atsiskiria gana lengvai.
2 Atidengus minkštimo viršutinę dalį, jūs pamatysite, kad ji yra padalyta į keletą segmentų minkštais baltais dryželiais. Padarykite išilginius žievės pjūvius išilgai šių dryžių, vis taip pat neliesdami sėklų. Pjūvių geriau nenuvesti iki granato apačios per 2-3 cm.
3 Pagal įpjovas šiek tiek paverskite granatą iš viršaus nykščiais. Jis išsidalins į segmentus pagal įpjovas. Po to galima lengvai pašalinti pertvaras ir baltą granato vidinę dalį.
Kaip nulupti granatą. Video

Kaip greit nulupti granato vaisių
4 Paimkite gilų dubenį ir užpildykite jį vandeniu kambario temperatūros. Apverskite supjaustytą granatą viršum žemyn į vandenį ir po vandeniu pirštais atskirkite sėklas iš žievės. Tai leis jums visiškai išvengti sulčių purslų. Visos nesužalotos sėklos taip nugrims į dubenio apačią. Pertvaros ir pažeistos sėklos, priešingai, liks plūduriuoti ant vandens paviršiaus.5 Baigus išlukštenimą, surinkite ir išmeskite išplaukusias šiukšles. Dubenyje liks tik vanduo ir granatų sėklos. Per kiaurasamtį nupilkite vandenį ir išverskite sėklas į tinkamą indą.
0 Comments