Jei tikėti paskutinių tyrimų duomenimis, tai dažniausiai padirbamas yra raudonasis vynas. Patikrinti nupirktą vyną galima tiesiog parduotuvėje, neatsitraukus nuo kasos arba namų sąlygomis.
Ir taip, jeigu atėjote į parduotuvę nusipirkti butelį raudono vyno vakarienei, būtinai perskaitykite duomenis apie gamintoją ir patikrinkite akcizinę banderolę. Toliau, paverskite butelį dugnu į viršų. Kokybiškame vyne turi būti nuosėdų, vadinamų „vyno akmuo” . Jeigu jokių nuosėdų nėra – vynas nėra geros kokybės arba falsifikatas.
Kitas tikrinimo būdas, kurį galima pritaikyti namuose: į ne platų puodelį įpilkite valgomąjį šaukštą geriamosios sodos. Ant sodos viršaus užpilkite valgomąjį šaukštą nupirkto vyno. Jei soda nusidažys ta pačia spalva, kaip vyno, reiškia – vynas ne tikras. Bet jeigu soda nusidažys negražia, tamsiai pilka ar violetine spalva – vynas tikras ir kokybiškas.
Skanios, romantiškos vakarienės
0 Comments